biz-gorseli

Fundraising Okulu Nedir?
Mart 2010’da kurulan Fundraising Okulu, vakıf ve derneklerin kaynak geliştirme kapasitesini artırmak için çalışan bir sosyal girişimdir.

TACSO’nun 2014’te yaptığı araştırmaya göre raporuna göre STK’ların %70’inden fazlası mali kaynak eksikliğinin en önemli üç sorundan biri olduğunu belirtmiştir. Fundraising Okulu bu sorunun çözümü için var.

Neler yapıyoruz?

  • Kaynak Geliştirmede Uzmanlaşmanızı Sağlıyoruz.
  • Kaynak Geliştirme Sertifika Programı ve diğer eğitimlerimizle uluslararası standartlarında kaynak geliştirmeyi öğretiyoruz.
  • ‘Sürdürülebilir’ kaynak geliştirmenizi sağlıyoruz
  • El yordamıyla kaynak geliştirmek yerine hedefleri belli kaynak geliştirme stratejisi oluşturuyoruz. Sektörde en fazla deneyime sahip danışmanların rehberliğinde kaynak geliştirirken yanınızda oluyoruz.
  • Bilgiyi Çoğaltıyoruz.
  • Dünya gündemini takip ediyor, içerik üretiyor, STK’ları deneyim paylaşımları için bir araya getiriyoruz.

EKİBİMİZ

Güneş Yıldırım / Kurucu Uzman

“Birbirinden değerli amaçlar için kaynak yaratmak beni mutlu ediyor. Kendimi şanslı hissediyorum.”
Fundraising Okulu’nun kurucusu olan Güneş Yıldırım, Hacettepe İngilizce İktisat mezunu. Uzun yıllar Uluslararası Çevre kuruluşu Greenpeace, BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’te ve TEMA Vakfı’nda kaynak geliştirme alanında yöneticilik yaptı, kuruluşların yerel, bölgesel ve uluslararası gelişimine, sürdürülebilir kaynak sağlanmasına katkıda bulundu. Şu anda Dünya Gıda Programı’nda görev yapıyor.

 

Ece Ünver / Kurucu Eğitmen & Blog Yazarı

Fundraising Okulu içerik yazarı ve eğitmeni Ece Ünver sivil toplum sektöründe kaynak geliştirme alanında çalışmaya WWF-Türkiye’de bireysel kaynak geliştirme yöneticiliği ile başladı. İletişim ve finans sektöründeki geçmiş deneyimlerinin etkisiyle özellikle bağışçı iletişimi, doğru ödeme sistemlerinin doğru bağış kanallarıyla entegrasyonu, kaynak geliştirme yatırımlarının planlanması, geleneksel ve dijital mecralarda bağış kampanyalarının stratejisinin hazırlanması, kaynak geliştirme programlarının verimlilik analizleri çalışmaktan keyif aldığı ve odaklandığı konular arasında. Ece, halen  Uluslararası Af Örgütünde genel direktör olarak görev yapıyor.

 

Hülya Doğan / Koordinatör & Eğitmen

Fundraising Okulu Koordinatörü ve eğitmeni Hülya Bozkurt, 2006 yılında sivil toplum alanında profesyonel olarak çalışmaya başladı. Tohum Otizm Vakfı’nda 10 yıllık Kurumsal İletişim ve Kaynak Geliştirme çalışmalarının ardından, farklı kurumlarda İletişim ve Kaynak Geliştirme Koordinatörlüğünü sürdürdü. Data ve online sistemlerin kurulması, etkinlik ve elçi bağışçılık programlarının kurulması, yardım toplama etkinlikleri ve iktisadi işletme alanlarında uzmanlığı bulunmaktadır. Profesyonel çalışmalarının yanı sıra, ulusal STK’lara kapasite geliştirme danışmanlığı, TÜSEV ve Sabancı Vakfı programlarında danışma kurulu üyelikleri,  proje bazlı çalışmalarını devam ettirdi. Hülya Bozkurt şu anda danışmanlık ve eğitmenlik çalışmalarına devam etmektedir.